Sari la conținut

Buget de milioane pentru Capitala Culturală

Timişoara propune cel mai mare buget după Bucureşti, care a prevăzut 75 de milioane de euro. Reprezentanţii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 spun că banii vor fi împărţiţi pe următorii şase ani.

„În anul 2017, vom aloca aproximativ, aproximativ spun pentru că suntem cu dosarul în lucru, 5,5% din suma totală, urmând ca bugetul să crească până în anul 2021 când va fi nevoie de o sumă mai mare pentru că vor interveni şi aspecte de promovare şi de marketing naţională şi internaţională”, admite Simona Neumann, directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Din cele 48,5 milioane de euro, 20 vor veni de la Primăria Timişoara, angajament financiar asumat deja, iar 5 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Timiş. Autorităţile vor aloca eşalonat aceşti bani şi doar dacă Timişoara va obţine titlul de Capitală Culturală Europeană.  

„Noi vom fi şi sper să se întâmple aşa, declaraţi câştigători ai competiţiei şi Timişoara va fi Capitala Culturii din partea României în 2021, atunci desigur că va trebui să ne onorăm obligaţile asumate prin prevederi bugetare pentru anul 2017”, a adăugat și Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Diferenţa de 23,5 milioane de euro necesară pentru a implementa programul Timişoarei ar urma să fie obţinută din sponsorizări, cu sprijinul partenerilor implicaţi în acest proiect, şi din finanţări europene.

Reporter: Mihaela Crețu

Operator: Andrei Marina