Buget redus la Arad. Amendamentul care prevedea creşterea subvenţiei la gigacalorie nu a trecut

Data publicării:
arad

”Este un buget mai mic decât în 2013 din cauza faptului că Guvernul României a diminuat fondurile pentru judeţ şi pentru municipiul Arad, dar sunt bucuros pentru liniile directoare, în special continuare investiţiilor pe infrastructură”, afirmă Gheorghe Falcă, primarul Aradului

Dintre amendamentele opoziţiei, cel mai aşteptat a fost cel legat de agentul termic furnizat de CET populaţiei. Amendamentul care prevedea creşterea subvenţiei la 22% din preţul gigacaloriei nu a trecut. A fost votat, în schimb, un amendament legat de alocarea a 80.000 de lei din excedent pentru întocmirea unui studiu privind prevenirea şi monitorizarea bolilor oncologice.

”Eu zic că este un moment important, poate nu l-aş numi chiar istoric, dar este important, pentru că am reuşit să impunem, şi toţi colegii din Consiliul practic să înţeleagă, că în momentul de faţă principala problemă profundă, structurală, a oraşului şi a împrejurimilor este cea legată de sănătate”, spune Florin Galiş, consilier local PNL.

”Mă bucur că a trecut amendamentul colegului meu, dar cum zicea domnul Ghilinţă, şmechereşte. Deci normal era să îl citească dumnealui. Noi nu ne-am dat seama, l-am văzut, e la pachet, chiar am la mine documentul, nu scrie nicăieri iniţiator Florin Galiş”, susține Ionel Ciupe, consilier PNL.

Între investiţiile cele mai aşteptate se numără şi începerea lucrărilor de modernizare a stadionului UTA. Lucrările vor costa 32 de milioane de lei şi se vor întinde pe trei ani.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri