Căldura pârjoleşte culturile agricole. Agricultorii timișeni se aşteaptă să încheie vara cu pagube

Data publicării:
culturi 1



Cele peste 33 de grade din Timișoara s-au simţit mai puternic în afara orașului, în plin câmp. Fără urmă de vânt şi strop de ploaie, culturile pălesc sub razele puternice ale soarelui. Agricultorii lucrează cât e ziua de mare să termine de recoltat grâul, dar cu fiecare zi călduroasă numără pagubele.

Pământul e crăpat şi se lucrează greu. Iar plantele care, acum, sunt în plin proces de dezvoltare sunt pe jumătate arse. Mircea Petroman are peste 2.000 de hectare de teren şi, ca să nu piardă recolta, udă terenurile cu cisterna cu apă. ”Ca să ne protejăm avem cisterna cu apă și facem cerc în jurul eventualelor incendii... Sperăm să nu avem”, ne explică el. Şi chiar dacă, în câmp, soarele arde şi mai tare decât în oraş, oamenii muncesc de zor!

Nicolae Oprea, secretarul executiv al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale Timiş, a declarat pentru Digi24 Timișoara că ”prognozele pe care le avem și noi, la nivel de agricultură sunt proaste, ni s-a spus că aceasta caniculă va dura mult mai multe zile, avem nevoie de ploaie”.

Chiar dacă, la începutul anului, producţia se anunţa a fi una bună la cele mai multe dintre culturile agricole, conform specialiştilor,  canicula o poate distruge cu aproximativ 10%.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Cristian Axinte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri