Sari la conținut

Calendarul zilelor libere în 2015

Românii au beneficiat deja de primele două zile libere din acest an - 1 şi 2 ianuarie. Spre finalul lunii, pe 24 ianuarie, sărbătorim Ziua Unirii Principatelor, însă această zi cade într-o sâmbătă.

Următoarele zile libere legale vor fi cu ocazia Paştelui, pe 12 și 13 aprilie, iar în luna mai nu vom merge la serviciu de Ziua Muncii şi de Rusalii. Una din cele două zile nelucrătoare acordate de Rusalii, cea din 31 mai, cade într-o duminică.

Angajaţii vor sta acasă şi de Adormirea Maicii Domnului, o altă sărbătoarea legală, marcată în calendar pe data de 15 august. Nici de această zi liberă nu ne vom putea bucura fiindcă va cădea într-o sâmbătă.

Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, cade anul acesta într-o zi de luni, aşadar încă o zi departe de locul de muncă. La fel se întâmplă şi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. În schimb, a doua zi de Crăciun, declarată legal zi liberă, va fi în weekend. Totuşi, anul 2015 vine cu o noutate: se va acorda o zi liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, iar familiile cu mai mulţi copii vor avea două zile libere.

Redactor: Raluca Popa
Editor web: Călin Țenche