Calificați fără prea multe emoții 

Data publicării:
Duma 27

Rugbiştii de la Timişoara Saracens şi-au asigurat prezenţa în finala Cupei României, printr-o prestaţie convingătoare, mai ales în prima repriză a confruntării cu Steaua, câştigată în cele din urmă cu 36-7. La pauză, tabela indica un confortabil 23-0 pentru gazde. S-a făcut repede 3-0, după o lovitură de pedeapsă transformată de Calafeteanu, iar primul eseu a venit după un sfert de oră, când Burcea a interceptat un balon şi s-a lansat spre terenul de ţintă advers.

Au urmat transformarea lui Calafeteanu, o nouă lovitură de pedeapsă a aceluiaşi jucător şi alte 10 puncte în finalul de repriză după eseul lui Manumua şi punctele din picior ale lui Calafeteanu, la transformare şi lovitură de pedeapsă. Partea a doua a fost mai lejeră, cu o micşorare a diferenţei la eseul stelist semnat de Dumitru şi transformat de Boldor. Timişoara a mai punctat totuşi prin Calafeteanu, penalitate şi două eseuri netransformate, ale lui Umaga şi din nou Burcea.

„Pe noi a fost o presiune în plus pentru că ne dorim foarte mult această finală care se ține la noi acasă. Ne-o dorim de câțiva ani, cred că merităm și noi ca echipă și Timișoara ca și oraș, publicul acesta minunat care a fost să ne susțină – cred că merită un astfel de eveniment”, a precizat Stelian Burcea.

„Băieții au făcut un meci foarte bun, în condiții dificile. Au jucat, în special în prima repriză, admirabil, nu am ce să le reproșez. Savurăm această victorie și calificarea în finală, dar deja suntem cu gândul la jocul cu Baia Mare”, a admis Grainger Heikell, antrenorul celor de la RCM Timișoara Saracens.

Timișorenii joacă, în premieră, rolul gazdelor în această competiție și văd duelul cu Baia Mare și ca o revanșă, după înfrângerea suferită pe Dan Păltinișanu, la începutul sezonului.

„Suntem conștienți că e o finală... ei nu au nimic de pierdut, e normal să fie așa, vor veni să câștige trofeul, noi dorim să îl păstrăm aici la Timișoara și, cu siguranță, va fi un meci de totul sau nimic”, a declarat și Valentin Calafeteanu, cel mai bun marcator al gazdelor.

Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare este sâmbătă, de la ora 18:30, pe „Dan Păltinișanu”.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri