Campanie de vaccinare sub semnul întrebării. 20.000 de doze de vaccin, solicitate în Timiș

Data publicării:
vaccinare A



În vreme ce unii dintre timişoreni susţin că şi-ar achiziţiona vaccinul din proprii bani, dacă nu va ajunge în teritoriu, alţii nici măcar nu se gândesc să se imunizeze împotriva gripei: ”Eu sunt imună la chestii din astea”.

Medicii de familie spun însă că această campanie de imunizare ar fi trebuit să fie deja începută.

 

”Indicat este să se înceapă imunizarea în luna octombrie, lună pe care noi deja am depăşit-o,dovadă că deja avem înregistrate viroze repiratorii, unele cu complicaţii”, ne spune medicul de familie Elisabeta Spătaru.

În acelaşi timp, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş susţin că aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să anunţe demararea campaniei. Au solicitat 20.000 de doze de vaccin pentru persoanele din judeţ.

 

”Campania de vaccinare va începe în momentul în care va fi anunţată oficial de Ministerul Sănătăţii. Mai mult ca sigur asta se va întâmpla în luna noiembrie ca în fiecare an din anii precedenţi. Noi am trimis o cifră estimativă la Bucureşti pentru a primi dozele de vaccin antigripal, urmând ca pe parcurs în funcţie de situaţia epidemiologică să mărim sau nu această cifră”, ne anunță Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Persoanele care se vaccinează trebuie să fie clinic sănătoase în momentul imunizării. Iar cei care nu mai vor să aştepte demararea campanie gratuite, îşi pot cumpara vaccinul din farmacii, cu aproximativ 20 de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri