Când va fi gata primul tronson din autostrada Lugoj - Deva?

Data publicării:
autostrada 1-3



Lucrările la primul tronson din autostrada Lugoj -Deva au început în urmă cu aproape doi ani.
După câteva luni în care firma constructoare a şomat din cauza expropierilor, lucrarea a mers ca pe roate.

”Nu am crezut niciodată că va fi gata autostrada asta, dar e bine, sigur o să ne ajute. E drumul bun. S-a lucrat foarte bine. Am fost pe ea şi imi place cum arată.chiar imi place”, ”Într-un fel e bine că avem autostradă dar ar fi indicat să fie legătura şi cu Izvin. Avantaj foarte mare, dezvoltă mult turismul şi scurtăm drumurile şi circulaţia. Să mergem de la Nădlac la mare ar fi foarte frumos”, ”Sunt convins că o să scadă şi numarul accidentelor şi traficul va fi mult mai lejer”, spun șoferii.

Autostrada şi legătura cu oraşul Lugoj au o lungime de aproape 40 km. ”Avem 96 de podeţe făcute în contract şi 27 de poduri şi pasaje”, anunță ing. Mihai Florescu, consultant constructor.

Adriano Scatena, sef de şantier pe autostrada Lugoj-Deva, ne precizează: ”În septembrie, la mijlocul lunii aproximativ, trebuie să fie gata toată autostrada de la kilometrul 0 până la Traian Vuia. Vorbim de 27 de kilometri plus 500. Acum mergem pe ultimele lucrări, adică marcajul și ultimul strat de asfalt”.

Primul tronson de autostradă care va lega Lugojul de Deva are o valoare de 154 de milioane de euro. Termenul de finalizare a fost aprilie 2013, însă CNADR a fost de acord cu amânare, după ce terenurile unde a fost făcut drumul au fost predate prea târziu.

reporter: Doru Iacob
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri