Caraş - Severin, performanaţă negativă

Data publicării:
caras negativ

De asemenea, unul dintre vicepreşedinți, Ionesie Ghiorghioni, este suspendat după o condamnare la 2 ani de închisoare cu executare pentru corupţie. Cel  de-al doilea vicepreşedinte, Ilie Iova, a fost nevoit să îşi dea demisia pentru că a părăsit partidul care l-a pus în funcţie. Singura soluţie pentru ca activitatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin să nu fie afectată este ca Ministerul Afacerilor Interne să delege dreptul de semnătură secretarului instituţiei. 

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin s-au întrunit în şedinţă pentru a desemna un nou vicepreşedinte care să preia şi atribuţiile sefului Consiliului Judetean  după ce Sorin Frunzăverde a fost suspendat. Un singur ales s-a arătat interesat de această funcţie.

„Eu îmi ofer în continuare această disponibiliate de a duce consiliul până la capăt, pentru toţi cei care suntem aici şi pentru cetăţenii judeţului”, a explicat Matei Amraş, consilier judeţean independent.

PSD şi PNL s-au abţinut de la vot. Excepție a făcut un sigur liberal. Astfel, doar 5 aleşi şi-au exprimat acest drept. Şi, cu toate că cele 5 voturi au mers către Amraş, acesta nu a devenit vicepreşedinte pentru că avea nevoie de 50 + 1 din voturile colegilor săi.

„În 2012 nu am avut propuneri de candidat, grupul liberal şi-a pus toată conducerea Consiliului Judeţean, preeşdinte, cei doi vicepreşedinţi, preşedinţi de comisii, grupul nostru nici nu a participat la acesle dezbateri. Drept urmare rămânem consencvenţi, lăsăm la mâna grupului liberal să îşi pună în continuare conducerea Consiliului Judeţean”, a precizat Ion Spânu, liderul de grup al PSD.

Și ca și cum nu era destul, care actualul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin, Ilie Iova, şi-a dat demisia. În aceste condiții, județul rămâne fără conducere.

„Sunt încă în funcţie 28 de consiglieri, oameni politici care conduc acest judeţ. La următoarea şedinţă poate fi ales un alt vicepreşedinte sau poate fi desemnat, fără să vă spun cu certitudine, secretarul ca ordonator principal de credite”, a spus și Ilie Iova, fostul vicepreşedinte al CJ Caraş-Severin.

Singura soluţie pentru deblocarea situaţiei stă în mâna Ministerului Afacerilor Interne care poate delega dreptul de semnătură secretarului instituţiei.

„Vom solicita un punct de vedere de la MAI, dar pot să vă mai spun că Consiliul Judeţean se poate adresa forului care îi tutelează, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care poate să ofere un punct de vedere cu privire la situaţia creată”, a declarat și Florenţa Albu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Cea mai mare problemă este că în prezent judeţul nu beneficiază de un ordonator principal de credite, care este, potrivit legii, preşedintele Consiliului Judeţean. Astfel, nu se poate face nicio plată din fondurile consiliului judeţean, deci nu se pot plăti nici salariile funcţionarilor.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri