Caravană antiviolenţă în şcolile din Timiș

Data publicării:
sorin muntean

31 de infracţiuni au fost înregistrate în şcolile din Timiş în primul semestru al anului şcolar. Dintre acestea, 16 cazuri au fost violenţe. „Din cele 31 de infracţiuni, 30 au fost comise în incinta unităţilor de învăţământ. Aici ar trebui poate o mai mare implicare a cadrelor didactice în supravegherea elevilor, o colaborare mai bună cu părinţii pentru a şti situaţia fiecăruia. Sigur, noi facem ce putem, dar...", spune comisarul şef Sorin Muntean, inspector şef al IPJ Timiș.

Dar efectele nu sunt cele aşteptate. O recunosc şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş. „Sunt fenomene de violenţe încă în unităţile de învăţământ, cu toate măsurile luate. Şi s-au luat măsuri atât din partea şcolilor, din partea Inspectoratului Şcolar, cât şi a celorlalte instituţii implicate", ne-a declarat Cornel Petroman, inspector școlar general Timiș.

Acum, prefectul judeţului Timiş susţine că a găsit o soluţie. Eugen Dogariu este convins că o caravană antiviolenţă i-ar putea convinge pe elevii să „lase armele jos". Astfel, în luna aprilie, instituţii ale statului precum Jandarmeria, Poliţia şi Inspectoratul Şcolar îşi trimit reprezentanţii în toate şcolile din judeţ, ca să le vorbească tinerilor despre consecinţele faptelor de violenţă. „Prezentăm cazuri negative a unor elevi sau a unor persoane care şi-au nenorocit viaţa, dacă vreţi să o luăm aşa, datorită unor acţiuni necugetate şi negândite la momentul respectiv", afirmă Eugen Dogariu, prefetul județului Timiș.

Şi aste nu e tot. În perioada următoare vor continua şi activităţile de verificare a localurilor din apropierea şcolilor pentru depistarea elevilor chiulangii.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri