Carne expirată pentru masa de Paște. Comercianții au fost amendați cu peste 100.000 de lei

Data publicării:
carne expirata prima

”Citiți-mi vă rog frumos de pe etichetă. Eu nu văd. Este produs în 08.08.2014, se ține la -18 grade celsius. Inimă, ficat, plămâni, momițe miel”. Zeci de timișoreni cumpără în fiecare zi carne de la acestă femeie, fără să știe că jambonul, jumările, carnea de vită sau de miel sunt refrigerate, iar apoi păstrate la căldură.

”Se depozitează la cinci-opt grade Celsius astea. Eu nu cred că aici sunt opt grade, o fi frig, da nu chiar opt grade”.

”Și noi avem o vină, și eu ca și vânzătoare cred avem o vină fiecare, așa sunt oamenii până nu greșesc nu se învață”, ne spune o comerciantă.

Într-un alt colț al pieței, se vând cârnați fără etichete. Nici nu poate fi vorba de frigider, sunt atârnați pe un perete al halei, iar vânzătoarea recunoaște că îi depozitează necorespunzător. - Câte grade sunt aici în hală doamnă că mă gândesc că depășesc 12 grade? Vânzătoarea râde și zice ”La căldura asta de aici”.

”Am depistat aproximativ 20 de kilograme de produse, organe, care trebuiau comercializate sub formă congelată, în schimb ele eu fost decongelate și au fost comercializate sub formă refrigerată”, spune Mihaela Ignat, comisar șef la Protecția Consumatorilor Timiș.

Sute de oameni se îngrămădesc în aceste zile să-și umple frigiderele pentru Paști, fără să știe însă că pun pe masă produse care le pot pune în pericol sănătatea:

”În general miel tradițional, miel, sarmale, ouă, aperitive”,
”Văd că spun că trebuie să dea bon de casă și nu se dă bon de casă”, - Și carnea cum e păstrată doamnă? ”Păi cum îi păstrată cum vedeți și dumneavoastră”, - Cum? ”Vai și amar”,
”Păi datorită condițiilor care sunt”.

Peste treizeci de kilograme de carne au fost ridicate și oprite de la comercializare de inspectorii de la Protecția Consumatorului Timiș. Comercianții care au încălcat legea au fost amendați cu peste 100 de mii de lei.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri