Cartier rezidențial... cu colibe

Data publicării:
cartier colibe

Așa se trăiește într-un cartier rezidențial din Timișoara, în colibe făcute din lemn și din resturi adunate de la gunoaie. Totul se întâmplă la un pas de blocuri nou construite, cu apartamente de lux, între Calea Aradului si Torontalului.

„Dacă nu le deschidem prind ciudă, da. Tot timpul ne roagă să le deschidem la gunoaie, să caute să umble în tomberoane. Nu putem să îi dăm afară că vin și ne zgărie mașinile”, spune un timișorean care locuiește în zonă.

„E deranjant că ei sar pe la pubele, răstoarnă tot, fac gunoi, fac mizerie. I-a cam izgonit poliția de câteva ori bune, dar tot vin înapoi. Eu am 8 ani de când vin în partea asta și tot vin”, spune un alt locuitor al zonei.

Practic oamenii fără adăpost și-au construit propriul cartier în zona rezidențială, spun locatarii. 

„Nu se poate să construiască fiecare ce îl taie capul în oraș, există domeniul public care își are regulile și pe care nu poate fiecare să facă ce vrea el de cuviință”, admite Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

„M-am dus, am luat toate dulapurile de la unitate și mi-am făcut baraca, am cumpărat cuie”, recunoaște unul din locuitorii colibelor din zonă.

În afară de a face interpelări în Consiliul Local mae măsură nu prea ai ce face. Iar interpelări am făcut de foarte multe ori și eu și colegii mei”, explică Alfred Simonis, consilier local.

„Deși oamenii care locuiesc în cartierul rezidențial spun că tabăra improvizată se află aici de mai multă vreme, reprezetanții Poliției Locale au declarat că nu au reușit încă să îl identifice pe proprietarul terenului” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Polițiștii locali au demarat procedurile pentru identificarea proprietarului terenului pentru a se stabili ce măsuri se pot lua în continuare”, precizează Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

De anul trecut și până acum, polițiștii locali au descoperit 60 de colibe în Timișoara și au dat 30 de amenzi.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Petcu, Mihai Pop 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri