Sari la conținut

Cătălin Fercu revine la Timișoara 

Cătălin Fercu va evolua din nou în Ronaț. Cel mai valoros fundaș al naționalei din ultimul deceniu revine la Timișoara Saracens începând din actualul sezon, după ce a petrecut ultimul an și jumătate la colega Saracens Londra. Fercu se numără printre cele șase noutăți pregătite de gruparea timișoreană.

„Cazul Fercu, cum spuneam, din șase jucători, cinci sunt străini, unul este român... o să vedem...”, a lăsat să se înţeleagă Duşan Filipaş, vicepreşedintele Timişoara Saracens.

Fercu a jucat trei sezoane la Timișoara înainte de a pleca în Anglia, la campioana Saracens. Fundașul nu a reușit să prindă un loc de titular într-o echipă alcătuită din multe vedete din rugbyul mare. Transferul fundașului de 29 de ani nu este singurul pe care timișorenii îl vor face în această iarnă.

„Vor veni trei jucători din Tonga, doi din Africa de Sud.  Acoperim și linia întâi și linia a treia, un număr nouă și pe treisferturi, un fundaș”, a mai continuat Filipaş.

Oficialul campioanei spune că vor exista mișcări și la capitolul plecări, însă dezvăluie că nici unul din jucătorii exponențiali nu se va afla pe lista despărțirilor.

„Am ajuns la un număr destul de consistent de jucători, nu vor fi multe plecări, vor fi câteva și nu sonore. MUSCĂ Ne gândim la schimbul de generatii care se va intampla natural peste doi ani de zile, datorită vârstei unor jucători pe care îi avem în lot trebuie să ne gândim la schimbul de generații”, a concluzionat vicepreşedintele timişorenilor.

Timișoara Saracens se reunește la începutul săptămânii viitoare, pentru ca în luna martie să efectueze un stagiu de pregătire centralizată la Băile Herculane. Bănățenii vor evolua în aprilie în barajul de accedere în Challenge Cup, împotriva italienilor de la Calvisano sau a rușilor de la Yenisey Krasnoyarsk.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Petcu