Sari la conținut

Câțiva studenți din Timișoara au creat primul HUB educațional din România


„Avem 600 de cărți individuale într-o bibliotecă suspendată care, la fel ca în Harry Potter, ne duce într-o cu totul altă cameră, un meeting room unde colegii mei deja s-au pus pe treabă”. Așa arată acum demisolul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din Timișoara după ce 30 de studenți și-au luat inima în dinți și au transformat total vechea cantină.

„[Cine a obținut banii?] Noi studenții, da chiar noi studenții, bătând la uși, dând telefoane, mailuri. Reprezintă primul HUB educațional din România”, povestește Remus Rădvan, coordonatorul proiectului.

Practic, 12 ore pe zi studenții pot să lucreze la proiectele lor de afaceri în cuburile de sticlă sau stând relaxați pe scaunele... auto sau căutând inspirație în „biblioteca” de pe tavan. Mai mult, se pot întâlni și cu reprezentanții companiilor.

„Aici aveam înainte o cantină. Spațiul arăta oribil, dacă putem să îi spunem așa, aveam o parte din pereți scorojiți”, spune unul dintre studenți.

„Spațiul este foarte... woow la prima vedere... ca pe Wall Street. Spațiul acesta a venit de la ideea studenților”, susține un coleg.

„Ne-am gândit să ne dea senzația că zburăm când lucrăm la calculator”, admite un alt coleg.

„Este o idee trăsnită, dar trăsnită în sensul pozitiv și ne arată că se poate și dacă avem încredere în studenții noștri”, susține și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Studenții de la Politehnica din Timișoara și de la Universitatea de Vest vor putea folosi gratuit birourile primului HUB educațional din România.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Adrian Ionescu