Cea mai bătrână avocată din România, timişoreanca Rella Feller, a împlinit 100 de ani

Data publicării:
avocata prima

Cu aplauze a fost întâmpinată cea mai bătrână avocată din România. Rella Feller a împlinit astăzi 100 de ani, din care 75 i-a petrecut în sala de judecată: ”Când eram stagiară şi am devenit avocat definitiv eram în al zecelea cer”.

 

Cea mai bătrână avocată a fost şi este un model pentru colegi: ”Ela, noi am colaborat mult. Şi am avut succese, multe succese”, ”Din tot sufletul, mi-am adus aminte ce drăguţă ai fost când am intrat în avocatură şi alţii nu au fost”.

”În Baroul Timiş, la vremea respectivă, erau foarte mulţi bărbaţi şi puţine femei. Era una dintre acele cinci-șase femei, care într-adevăr se ocupa de stagiari, de noii veniţi”, ne spune avocatul Dagmar Boss.

 

Bătrâna avocată spune că îşi iubeşte şi acum meseria, doar că vârsta nu-i mai permite să o practice: ”Nu prea s-au schimbat, sunt la fel ca în timpul tinereţii mele. Avocaţii îşi iubesc meseria, nu o exercită doar din cauza venitului, ci şi din iubire”.

 

În cei 75 de ani de carieră, Rella Feller a câştigat aproape 5.000 de procese. Era un avocat de temut. O recunoaşte unul dintre cei mai puternici avocaţi din vestul ţării, Radu Zandomeni: ”Ea strălucea de fiecare dată când avea apariţii în instanţă. Ea excela întotdeauna printr-o pregătire perfectă a dosarului”.

Pentru că e cea mai bătrână avocată din România, Rella Feller a primit o recompensă de 1.000 de lei, dar şi titlul de membru permanent al conducerii Baroului Timiş.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri