Cel mai frumos cadou de Paști. O masă în familie, pregătită cu suflet, pentru copii fără părinţi

Data publicării:
pastele orfanilor prima

Pentru că, la masa oferită orfanilor, totul să decurgă conform planului, Florin Lihet, orfan la randul lui, a muncit de la prima oră a dimineţii. Proaspăt ajuns bucătar-şef, s-a pregătit intens pentru a servi o masă caldă şi un zâmbet celor care îi amintesc de cum a fost când era el mic.

”E o plăcere. În asta mă regăsesc. Îmi place să gătesc pentru cei care nu au ce să mănânce și care vor să mănânce mâncare bună”, ne spune Florin Lihet.

Atât pentru Florin, cât și pentru ceilalți copii și tineri instituționalizați, familia o reprezintă angajaţii din orfelinate. Sunt cei alături de care mănâncă, dorm și își petrec timpul în fiecare zi. Întrebăm: Cum a fost mâncarea? ”Foarte bună și gustoasă”, - Ce anume îți dorești tu cel mai mult, în ziua de Paște? ”Să fim sănătoși și bucuroși”, ”Lumea cu suflet mai mare să fie cât mai aproape de acești copii care simt nevoia și duc dorul de mamă, pentru că sunt foarte mulți care simt nevoia de părinți și n-a avut cine să-i protejeze și să fie alături de ei”, - Ce-ți dorești tu cel mai mult, de Paște? ”Să fim fericiți și sănătoși!”.

Paștele orfanilor e o tradiție de peste două decenii în Timișoara, tradiție susținută de oameni cu suflet, care pun mână de la mână pentru a le oferi o bucurie celor mai puțin norocoși. ”Ieșind din mediul respectiv, au fost la slujbă, acum au venit la masă, se schimbă automat atmosfera. Pentru ei e ceva extraordinar și înțeleg în mintea lor și în cugetul lor că Învierea lui Hristos, într-adevăr, e ceva care aduce schimbare”, ne-a declarat Laurențiu Timiș, directorul executiv al Centrului "Frații lui Onisim".

Anul acesta, orfanii au avut pe masă supă de miel, friptură, piure, sărmăluțe, prăjituri și, bineînțeles, ouă roșii.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri