Cel mai mare festival catalan din afara Barcelonei, în luna august, la Timișoara

Data publicării:
turnuman prima



Pentru organizare au bătut palma, cu Primăria municipiului Timişoara, Associació per a la difusió del folklore - ADIFOLK Barcelona, Consulatul Onorific al Spaniei în Timişoara şi Asociaţia ViaRumania. În perioada 8 - 10 august vor veni la Timișoara peste 500 de artişti, grupaţi în 22 de grupuri artistice, împreună cu alţi 1.000 de însoţitori din întreaga Catalunie.

Festival Catalan la Timisoara 01
Festival Catalan la Timisoara 01

 
“Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare, logistica - zboruri directe dinspre Barcelona, dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APPLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”, a afirmat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

La evenimentul din august şi-au anunţat participarea miniştri ai guvernului catalan, precum şi înalţi oficiali ai Primăriei din Barcelona. Se încearcă de asemenea organizarea unei misiuni economice în Timişoara pentru stabilirea de relaţii de afaceri în cea de a doua jumătate a acestui an, anunță Primăria Timișoara.

Foto: Primăria Timișoara 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri