Cel mai mare festival de operă în aer liber. Opera Nights va începe în 15 iunie

Data publicării:
opera 1

Ediţia din acest an a Opera Nights le este dedicată compozitorilor Johann Strauss şi Giuseppe Verdi. Primul spectacol va avea loc în seara zilei de 15 iulie.

”Eu zic că va fi cea mai complexă ediţie, atât prin titlurile alese, cât şi prin numărul artiştilor, cred că batem un record. Acum 5 ani, la prima ediţie, am avut 75 de solişti, acum avem 172”, ne informează Alexandru Gruian, directorul festivalului.

Două spectacole vor avea loc în Lapidariumul Muzeului din Deva. Aici, organizatorii le pregătesc invitaţilor mai multe surprize:

”La Aida va fi o montare foarte spectaculoasă, faraonul şi regina vor avea tronurile undeva sus, deci vor fi folosite toate facilităţile pe care spaţiul ni le oferă, iar scaunele, vor fi 550 de locuri în această porţiune”.

Pregătirile sunt în toi şi la Castelul Corvinilor, acolo unde vor fi 3 seri de spectacol, în 15, 17 şi 19 iulie.

”Nu cred că există locuri mai potrivite pentru puneri în scenă, pentru că interiorul curţii Castelului Corvinilor şi acustica pe care o oferă adaugă un farmec deosebit spectacolelor care se vor desfăşura aici”, spune Costin Tinca, director Castelul Corvinilor Hunedoara.

Invitaţii, dar şi spectatorii vor fi aşteptaţi de cavaleri în straie medievale, în curtea interioară, acolo unde vor avea loc reprezentaţiile.

”Pe această platformă vor fi aşezate cele 500 de scaune pentru spectatori. Scena va fi în spatele meu, iar o surpriză pentru invitaţi va fi faptul că anumite opere vor fi interpretate de solişti de sus, din balcoanele aripii Matia”, afirmă Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Finalul festivalului va fi la Deva. Balul Operei va avea loc în clădirea muzeului, fost palat renascentist, în Sala Şemineelor.

”Organizatorii au considerat că este cea mai potrivită sală pentru un bal de asemenea anvergură, în care toaletele vor fi probabil în funcţie de clădire, în funcţie de istoricul clădirii, şi va fi clar o seară deosebită”, afirmă Gherghina Boda, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

Cu câteva zile înainte de debutul festivalului, artiştii vor face repetiţii generale atât la Deva, cât şi la Hunedoara. Costul biletelor pentru un spectacol variază între 30 şi 100 de lei de persoană.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri