Chirurgie ginecologică de ultimă generaţie la Timişoara

Data publicării:
ginecologie prima

Pacientele au beneficiat de aceste intervenţii gratuit, iar tehnica a fost una minim-invazivă. Un astfel de congres de talie internaţională a mai avut loc în oraşul de pe Bega în urmă cu aproape 20 de ani.

Prima dintre intervenţii a avut loc în această dimineaţă la Spitalul Judeţean din Timişoara şi a fost un succes. Unei paciente de 26 de ani i s-a îndepărtat laparoscopic un fibrom extrauterin. Femeia îşi doreşte un copil, astfel că de acum poate rămâne însărcinată fără niciun fel de risc. Instrumentele utilizate sunt de ultimă generaţie.

”Folosim aici un instrument cu o cameră de 10 milimetri, putem viziona câte cinci milimetri în dreapta şi stânga, iar în mijloc avem un orificiu mai mare prin care pătrundem”. ”Noi suntem foarte buni în chirurgia sterilităţii şi altceva, poate printre priorităţile cu care ne-am prezenta în lume a fost chirurgia minim-invazivă practicată în timpul sarcinii, am fost printre primii care am făcut această chirurgie minim-invazivă”, afirmă Doru Anastasiu şeful Clinicii Bega, Spitalul Judeţean din Timişoara.

Ca noutate, una dintre intervenţii a avut loc în Franţa şi a fost realizată de mari specialişti din Europa. Tehnicile aplicate au putut fi vizionate şi dezbătute la Timişoara.

”În premieră la un congres naţional patru intervenţii chirurgicale, se operează la două săli în paralel, alternativ. Azi-dimineaţă a fost o transmisie live de la Rouen şi una de la Timişoara. Se discută asupra momentelor importante ale intervenţiei. Este un beneficiu extraordinar pentru medici şi pentru paciente în primul rând pentru că sunt operate de medici cu o adevărată experienţă din ţară şi din străinătate şi pentru medicii care participă la acest congres”, precizează Marius Craina, organizatorul congresului, directorul medical al Clinicii Bega.

Oaspeţii din străinătate vor avea parte şi de mai multe programe artistice, o şansă în plus, potrivit organizatorilor, pentru promovarea Timişoarei în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri