Ciclism fără bariere, la Valea lui Liman

Data publicării:
vlcsnap-2015-05-05-12h25m13s222

Peste două sute de bicicliști din toată țara s-au întrecut în localitatea Valea lui Liman la unul dintre concursurile de ciclism off-road cu tradiţie din vestul ţării. Elevi, ingineri, artiști sau simpli pasionați ai curselor pe două roți au trecut peste orice bariere întinse de natură. Nici noroiul și nici prăpăstiile abrupte nu i-au oprit să parcurgă cei 32 de kilometric până la linia de finish. 

Roberto este elev în clasa zecea iar atunci când nu rezolvă problemele la matematică pentru a doua zi face cascadorii pe două roți. Antrenementele din ultima vreme l-au făcut să treacă cu brio obstacolele din cursa off road.

"Destul de greu a fost, mult noroi, dar m-am simțit bine pe urcări și cum au fost abrupte am fost destul de avantajat. A fost un fel de încălzire primii trei, patru kilometri după care a început ritmul să crească", spune Roberto Burța.

Iar odată cu el au apărut și primele obstacolele de pe teren. Noroiul, potecile abrupte prin pădure ori printre casele oamenilor din sat sunt cele care îl motivează și pe  Ivan Vasilcin să pedaleze. E artist plastic așa că fiecare cursă pe două roți e sursă de inspirație pentru el.

"Coborârile au fost niște coborâri foarte tehnice, foarte frumoase, în schimb a fost pshohologic așa la limita nebunie împinsul la bicicletă pe noroi. Se îmbină minunat pentru că eu sunt artist plastic și practic se împletesc", spune Ivan Vasilcin.

Pentru cei două sute de bicicliști înscriși în concurs, traseul nu a fost deloc uşor. Fiecare a avut însă o motivaţie pentru a-l parcurge.

"Are diferite porțiuni de urcare, coborâre, din păcate ploaia de ieri a făcut ca traseul să fie mai îmbibat cu apă așa noroios", spune Puiu Muntean, organizatorul Liman Bike Race

Cursa de biciclete din satul Valea lui Liman a ajuns la cea de a zecea ediție.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Şoşdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri