Sari la conținut
News Alert

CJAS Timiș a găsit noi căi pentru a distribui cardurile de sănătate

Pentru a nu-i mai pune pe drumuri pe asiguraţi, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş a trimis aceste documente primăriilor din mediul rural. Cei care au domiciliul în Lugoj, Deta, Sanicolau Mare, Jimbolia şi Gătaia pot obține cardurile de la spitalele din aceste orașe.

Asiguraţii din Timişoara aflați pe lista celor șapte medici de familie care nu au ridicat cardurile de sănătate, dar şi cei care nu au medic de familie se pot adresa CJAS Timiş cu o cerere şi o copie a actului de identitate. 27.000 de mii de carduri de sănătate recent tipărite urmează să ajungă la asiguraţii din Timiş.

În situaţiile în care, din diferite motive, cardul de sănătate a fost pierdut, distrus, furat sau completat cu date eronate, se poate solicita eliberarea unui nou card în baza unei cereri si a unei declaraţii pe proprie răspundere, afişate pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/ 

De asemenea, orice persoana asigurată, poate verifica pe site-ul CJAS Timiş daca i s-a tipărit cardul de sănătate, la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html

Cardul naţional de sănătate se va utiliza în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, devenind obligatoriu începând cu data de 1 mai 2015.