Clădirea Colegiului Național „C.D. Loga" din Timișoara va intra în reparații

Data publicării:
reabilitare 2



Cea mai mare parte din suma necesară
pentru reabilitarea Colegiului Național „C.D. Loga" vine din partea Băncii de Dezvoltare a Germaniei - 250.000 de euro.



Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, ne precizează: „Odată cu alocarea acestor bani și cu finalizarea proietului care s-a finalizat la sfârșitul săptămânii trecute, înseamnă că putem intra în licitație pentru realizarea acestui obiectiv". 

Licitaţia ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare. După această etapă, demararea lucrărilor ţine de evoluţia vremii. Dacă este favorabilă, şantierul la Colegiul Național „C.D. Loga" ar putea fi deschis în aproximativ o lună.

 

În caz contrar, lucrările de reabilitare și consolidarea clădirii vor demara în primăvara anului viitor. Cele mai mari probleme ale unităţii de învăţământ sunt la acoperiş. „Problemele sunt foarte accentuate și evidente la nivelul acoperișului unde lipsesc bucăți de tablă, suprafețe destul de întinse descoperite prin căderea țiglei, burlanele și jgheaburile sunt de asemenea foarte vechi", afirmă Mariea Ștefan, directorul Colegiului Național „C.D. Loga" Timișoara.

Tot în această toamnă va fi organizată și licitația pentru începerea lucrărilor de modernizare a Liceului „Jean Louis Calderon". În cazul acestei unități de învățământ, șantierul va fi deschis, cel mai devreme, anul viitor.

CITEȘTE ȘI: Elev "de aur" la Colegiul Național ”C.D. Loga” Timişoara, cu cel mai mare punctaj din Europa 

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri