Clădiri istorice, readuse la viață prin muzică

Data publicării:
hodoni prima

Muzica lui Mozart a reumplut de viață conacul, care până nu demult a fost o ruină. Actualul proprietar a decis în 2008 să-l restaureze. Clădirea a fost construită în 1717 și de-a lungul anilor a fost reședință pentru nobili din Ungaria, Italia si România.

”Visam la momentul în care o să se întâmple niște evenimente de genul acesta, aici. Evenimente care să adune lumea, să fie muzică, să fie veselie, adică să fie plin de viață locul acesta, care mulți ani a fost abandonat și părăsit”, afirmă Victor Popovici, proprietarul Conacului Hodoni.

Christian Naș, fost prim-violist al Orchestrei din Stuttgart, s-a numărat printre cei care au adus sunetul viorilor în Conacul Hodoni: ”Am mai cântat la mai multe festivaluri, internaționale și naționale, aici pe scena românească cred că este simbolică. Noi avem întotdeauna un mesaj, publicul îl recepționează și în momentul respectiv publicul recepționând, este o interacțiune”.

”Ceva deosebit de plăcut, multă sensibilitate, liniște”, ”Am venit așa, aproape pe nepusă masă, dar a fost ceva deosebit”, ”Muzica este cel mai bun liant pentru a uni oameni cu pasiune pentru artă, pentru creație, pentru respectul valorilor și punerea în valoare a unui patrimoniu care nu trebuie să piară”, au afirmat spectatorii.

Prima ediție a seriilor de concerte SoNoRo Conac s-a încheiat, dar inițiatorii Festivalului intenționează să mai organizeze una în luna septembrie.

reporter: Corina Sfia
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri