Clinică renovată din donații

Data publicării:
clinica renovata

Din acest an, pacienții internați la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean au parte de condiții la standarde europene.

„Fiecare salon are baie cu duș, aer condiționat, iar pacienții au la dispoziție un sistem de semnalizare cu ajutorul căruia le pot chema pe asistente la orice oră” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„Confortul diferă enorm față de alte spitale. Sistem de alarmă excepțional în caz de urgențe, lumina o aprind și o sting când eu doresc”, spune un pacient.

„E foarte bine gândit pentru că în partea dreaptă aprinzi lumina, dincoace... alarma”, adaugă un altul.

Prima renovare completă din ultimii 40 de ani a fost făcută cu bani din sponsorizări și donații de la pacienți și medici. În total, s-au strâns 70 de mii de euro.

„Hobby-ul meu este pictura și astfel am realizat trei expoziții de pictură în scop caritabil pentru clinică și am reușit să strâng o sumă consistentă. Jumătate din bani i-am donat pe secție”, povestește Mircea Popițiu, medic.

„Am avut un pacient din comuna Parța. Împreună cu viceprimarul i-am făcut o vizită. Discutând cu domnul profesor mai multe probleme ne-a spus intenția dânsului că dorește să renoveze această clinică. Consiliul a hotărât să sponsorizăm sau să ajutăm cu 25.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro”, adaugă și Mihai Petricaș, primarul Comunei Parța.

„Eu m-am operat, și eu, și mama mea acolo. Eu am donat 1.000 de lei și pentru mine și pentru mama”, spune Gloria Năstasie, pacient.

Proiectul a demarat acum doi ani din inițiativa medicului chirug Mihai Ionac, șeful clinicii, care a început să strângă donații prin intermendiul unei asociații caritabile.

„Am început să strângem sponsorizări și am avut surpriza foarte plăcută să vedem că  o serie de pacienți ne-au sprijinit, fiecare după posibilități, benevol.  Sunt dotări pe care eu le consider absolut normale într-o secție în care pacienții au probleme cu deplasarea”, adaugă Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasulară.

Și Consiliul Județean Timiș a susținut financiar proiectul.

„A alocat o sumă de circa 50 de mii de euro pentru procedura de reabilitare, modernizare și refacere a spațiilor din cadru secției de chirurgie vasculară”, completează Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

La Clinica de Chirurgie Vasculară sunt internați anual peste 2.000 de pacienți. 

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri