Clopoțelul sună, problemele rămân

Data publicării:
icon clopotelul suna problemele raman 150914


Aparent, la liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" Timișoara, anul școlar a început la fel ca oricare altul. În realitate, însă, lucrările la clădirea în care funcționează şcoala încă nu s-au finalizat. Pe mai multe etaje, unde încă nu au fost montate geamurile, au fost amplasate folii. Condițiile sunt departe de a fi primitoare: schele de construcții la intrarea în școală, uși şi pereţi distruşi pe coridoare. Elevii nu sunt încântaţi de şantierul din şcoală. Situația persistă de peste un an şi jumătate, când lucrările au demarat odată cu obținerea unor fonduri europene de la Banca pentru Dezvoltare a Germaniei. Deși începute în urma unei licitații, lucrările au stagnat după ce firma de construcții a intrat în insolvență. Pentru o parte dintre elevi s-au găsit soluții: 400 de copii din clasele V-VIII se vor muta într-un imobil care a fost reamenajat pe parcursul verii.

Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic "Nikolaus Lenau" Timișoara: "Sper să putem conviețui cu șantierul. Deja e al doilea an însă mă gândesc că finele anului 2015 ne va găsi cu o școală mai frumoasă".

În momentul de față, conducerea unității de învâțământ așteaptă ca autoritățile locale să demareze o nouă licitație. Reprezentanții municipalității dau asigurări că evaluarea caietelor de sarcini se va face în regim de urgență.

"Chiar dacă pe parcursul anului școlar există anumite perturbări ale cursurilor, în 5 octombrie deschidem dosarele de licitație pentru executarea lucrărilor care au mai rămas. Principalele probleme sunt legate de tâmplărie și de geamuri, care se vor executa odată ce contractul este semnat", ne-a spus Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Anul școlar a început printre schele şi muncitori şi la Colegiul Național "C.D. Loga" și la Liceul "Jean Louis Calderon" din Timișoara. Aici se fac reparații la acoperiș și la fațadele clădirilor. Pentru renovarea celor trei licee de prestigiu s-au alocat aproximativ 5 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene și de la bugetul local. În total în Timiș, 21 de școli au început astăzi cursurile fără avizul primit din partea Inspectoratului Școlar, ci pe răspunderea conducerii unităților de învățământ.



Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri