Sari la conținut

Club blocat de birocrație. Sunt bani suficienţi în cont, nu este însă numită o persoană care să îi administreze

CSM Arad nu mai are director din ianuarie 2014, însă lucrurile au devenit şi mai grave luna trecută, atunci când directorul adjunct al clubului a cerut să iasă la pensie anticipat. Deşi are aproximativ 200.000 de lei în cont, clubul nu poate să folosească fără ca cineva să aibă dreptul să semneze pentru utilizarea lor.

”Până în data de 30 trebuie să înscriu echipele în campionat, nu ştiu ce să fac. Nu ştiu dacă mă pot baza pe sportivii care îi am, că ei de trei luni de zile nu şi-au primit indemnizaţiile. Nu ştiu dacă vor mai veni la pregătire”, spune Cristian Dodean, antrenor de tenis de masă.

”Avem doi sportivi în lotul olimpic, care sunt plecaţi de foarte mult timp la Snagov, indemnizaţiile lor fiind trimise prin card, şi sună aproape zilnic băieţii că n-au bani de buzunar, când primesc şi ei salariul lor, care este indemnizaţia sportivă de la club”, afirmă Constantin Miclea, antrenor de atletism.

- Cât de mult îi lipseşte unui sportiv indemnizaţia asta, care nu poate fi plătită acum? ”La ora actuală pot să zic că eu chiar depind de indemnizaţia asta şi cum n-am mai luat-o de trei luni de zile sunt cam în aer!”, răspunde Gorbe Laszlo, sportiv la secţia canotaj.

Pentru că stă cu banii blocaţi în cont, CSM Arad riscă să fie debranşată şi de la utilităţi. Facturile pentru gaze, curent şi apă continuă să vină pe adresa clubului fără ca cineva să poată să le plătească.

”Pe noi ne interesează foarte mult igiena acestor copii care vin să îşi desfăşoare activitatea aici la noi la sală şi energia electrică, noi lucrăm pe muzică, şi nu vom putea să ne desfăşurăm nicicum activitatea”, ne-a declarat Daniela Chiriac, antrenor de gimnastică ritmică.

Clubul Sportiv Municipal Arad are în prezent 260 de sportivi legitimaţi. Între ei se numără atletul Andrei Gal - calificat la Olimpiada de la Rio din 2016, Daniela Dodean şi Bernadette Balint - componente ale naţionalei României de tenis de masă şi Lucia Mihalache - multiplă medaliată olimpică la tir.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche