Cod galben de vreme rea

Data publicării:
n16 20revine 20vremea 20rea 20live 20si 20beta 20vremea 20rea 20101212-38091

Meteorologii au emis deja o avertizare cod galben de ninsori abundente, intensificari ale vantului si viscol. Acesta intra in vigoare mâine la ora 12 si este valabila pana in 12.12 la ora 12. De dimineaţa, cerul se va înnora treptat, şi va incepe sã ningã pe arii extinse, iar portivit meteorologilor, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. După ninsori si vant, vine gerul. Temperaturile vor scadea pe timpul noptii pana la -16 grade Celsius

Ca să nu fie luati prin surprindere de vreme rea, autorităţile judetene au organizat o celula de criza. Aşa speră vor să gestioneze situaţiile de urgenta care pot apărea în zilele următoare.

După 24 de ore în care a nins fără încetare, iar viscolul aproape ca a paralizat judetul Timiş, veştile meteorologilor nu sunt bune.

2 autostrăzi închise, mai multe drumuri judeţene impracticabile, 15 localităţi fără energie electrică. Este doar tabloul zilei de duminică. Tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, autorităţile judeţene rămân în alertă şi au constituit o celulă de criză.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii şi jandarmii au lucrat la capacitate maximă în ultimele ore.

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş îşi pot relua cursurile, dau asigurări cei de la Inspectoratul şcolar Timiş.

Abia de sâmbătă, vremea se mai îmbunează, aria precipitaţiilor se va restrânge, iar termometrele vor mai câştiga câteva grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri