Colegiul Bănățean: revedere între liceenii din urma cu 40 de ani

Data publicării:
intalnire liceu 40

Au trecut 40 de ani de când le-au cântat Gaudeamus profesorilor și au părăsit băncile liceului. Generația din '73, anul 4, clasa umana 1, s-a revăzut astăzi în curtea Colegiului Bănățean. Emoționați de revedere, colegii au pașit împreună în sala festivă pentru a depăna cei mai frumoși ani ai vieții.



S-au schimbat în 40 de ani, dar s-au recunoscut din prima clipă. S-au îmbrațisat așa cum făceau și când erau elevi și nu au știut cu ce să înceapă să-și povestească.

"Cu unii nu m-am vazut și nu ne-am mai văzut de 40 de ani.(...) E bucurie amestecată poate și cu nostalgie și, de ce nu, și cu puțină tristețe pentru că, astăzi mai mult decât oricând, îmi aduc aminte și de cei care nu mai sunt", spune Ofelia Iova, absolventă a promoției 1973 a Colegiului Bănățean.

"Bucuria, bineînțeles, este mare, este o ocazie teribilă să ne mai întâlnim cu foștii colegi cu care, cu puțini, chiar daca sunt timișoreni, ne vedem din când în când.
Unii din ei au ramas în țară și s-au realizat aici. Alții traiesc de multi ani în Elveția și Germania si au calatorit de acolo pentru a se revedea", afirmă și Tiberiu Tender, absolvent al aceleiași promoții.

Iată și opinia unui dascăl - Smaranda Schlett, profesor al promoției 1973: "Generația asta a fost o generație extraordinară în cariera mea de 35 de ani de profesorat. (...) Mi-e și groază să vorbesc pentru ca mă apucă emoțiile".

După strigarea catalogului, elevii din urmă cu 40 de ani de la Colegiul Bănățean au retrăit clipele de atunci prin intermediul unui colaj cu poze facute în vremea liceului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri