Colterm dă asigurări: suntem pregătiți pentru sezonul rece, datoriile companiei nu vor ”îngheța” caloriferele

Data publicării:
calorifer



Colterm precizează că are asigurate stocurile de păcură - 3.000 de tone din rezerva de stat, precum şi gazul necesar. ”După o analiză privind piaţa distribuitorilor de gaze din România, am decis schimbarea operatorului de gaz. Cea mai bună ofertă s-a dovedit a fi cea a furnizorului E-on Gaz, întrucât această companie practică o liberalizare lentă a preţurilor (gradual până în 2018), identică cu cea care se aplică consumatorilor casnici, în vreme ce fostul nostru furnizor, OMV Petrom, practica o liberalizare abruptă, cu o creştere previzionată a preţurilor cu până la 70 %, până la sfârşitul lui 2014”, anunță Colterm.

În cursul lunilor octombrie şi noiembrie, Colterm va efectua probe la ultimele două capacităţi din cadrul proiectului european aflat în derulare la această societate: este vorba despre două cazane aflate în curs de modernizare şi retehnologizare.

”La ora actuală, se află în plină desfăşurare probele de pe circuitele primar şi secundare din oraş (am început umplerea reţelelor), probele la rece fiind deja finalizate”, precizează compania de termoficare.

Explicația Colterm: datoriile, cauzate de neîncasarea la timp a subvenţiilor

Colterm dă asigurări că datoriile pe care le-a acumulat de-a lungul anilor nu vor influenţa în nici un fel furnizarea, la parametri normali, a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum: ”Precizăm că aceste datorii au fost cauzate de neîncasarea la timp a subvenţiilor cuvenite Colterm, până în 2012, atât cele datorate de bugetul de stat, cât şi cele de la bugetul local. Acest fapt a dus la decapitalizarea companiei, astfel că a, fost obligaţi să contractăm credite bancare pentru plata furnizorilor noştri de materii prime, credite a căror dobânzi acumulate au crescut şi au generat situaţia financiară actuală”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri