Sari la conținut

Condiții mai bune pentru pacienți la Clinica de Chirugie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara

”Pacientul poate să se așeze dacă nu poate sta în picioare să facă duș și aici are toată infrastructura necesară” - Salonul renovat al Clinicii de Chirurgie Vasculară are grup sanitar propriu cu facilităţi pentru persoanele cu handicap şi aer condiţionat. În plus, şi instalaţia electrică a fost refăcută.

”Până acum am reușit să refacem infrastructura electrică și de gaze, și de asemenea sunt finalizate trei dintre saloane. În total, sunt zece saloane, două gata până în mai”, ne-a declarat Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirugie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara.

Printre primii pacienți care beneficiază de noile condiții se numără și doamna din imagini, internată după ce a suferit o intervenție la picior: ”Condițiile sunt foarte bune, medicii sunt atenți, deci e totul foarte bine”.

În total, reparațiile au costat 44 000 de lei și provin de la Arhiepiscopia Ortodoxă Română. Tocmai de aceea salonul a primit numele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

”Salonul a fost reabilitat cu ajutorul credincioșilor adică din donațiile pe care credincioșii le fac către Arhiepiscopie”, afirmă P.S. Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Luna viitoare, promit reprezentanţii Spitalului Judeţean, jumătate din cele zece saloane ale Secţiei de Chirurgie Vasculară vor fi complet reabilitate.

reporter: Adina Iriza
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche