Consiliul Județean Arad, bun de plată

Data publicării:
cja bun de plata

Prima licitaţie pentru aparatura ce urma să doteze ambulatoriul Spitalului Judeţean Arad a fost anulată din cauza implicării uneia dintre firmele înscrise în mituirea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu. Deşi s-au grăbit, membrii comisiei de licitaţie nu au putut să realizeze o nouă procedură în termenul prevăzut în proiect, astfel că, acum, banii europeni trebuie returnaţi.

„Noi considerăm că această decizie este ilegală, urmează să o atacăm la instanţele competente, deja doamna vicepreşedinte Boghicevici se află la Minister cu plângerea prealabilă...”, spune Gheorghe Stoian – Administratorul judeţului Arad.

Indiferent de rezultatul procesului, pacienţii se bucură că măcar spaţiile sunt modernizate, chiar dacă aparatura nouă lipseşte.

„[Sunteţi mulţumită de condiţiile de aici?] De condiţii da, dar de personal nu ştiu... lipseşte sau îi puţin, sau ce se întâmplă, dar de la 8 jumate stau pentru un aviz, pentru o recomandare la uşa de la chirurgie”, spune o pacientă.

„Da, arată bine clădirea şi e întreţinută bine clădirea”, este de părere un aparținător.

 „[E curat?] Normal că-i curat!”, adaugă un pacient.

„Gradul de adresabilitate dintotdeauna a fost la cotă maximă dacă mă refer la ambulatorul nostru, sigur că ne dorim ca pe viitor să urmeze un program, un proiect prin care să fie dotat ambulatoriul cu aparatură de specialitate”, precizează Maria Trăilescu – medic la Spitalul Judeţean Arad.

Compartimentul nou creat cu fonduri europene este singurul din cadrul Ambulatoriului din cadul Spitalului Judeţean Arad care nu funcţionează. Şi asta, din cauză că lipseşte aparatura. Pentru achiziţionarea acesteia ar fi nevoie de încă 15 milioane de lei. 

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri