Continuă înscrierile în clasa pregătitoare. Aproape 2.000 de locuri au rămas libere în judeţul Timiş

Data publicării:
clasa pregatitoare-2

A doua etapă se desfăşoară până în 4 aprilie. Părinţii care nu şi-au putut înscrie copiii în prima fază trebuie să depună cereri la secretariatul şcolii unde vor să-şi înregistreze copiii.

„Sunt unităţi de învăţământ care nu mai au locuri libere în etapa a doua, deşi funţionează pe excepţie la art. 63, al 1 din Legea 1, cu 30 de elevi pe clasă. Sunt unităţi de învăţământ care fie prin suplimentarea numărului de clase, fie datorită faptului că nu s-au ocupat locurile în etapa 1 au locuri suficiente şi pentru etapa a 2-a", afirmă Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct în Timiș.

La multe şcoli, locurile au fost deja ocupate. „În clasa step-by-step am avut 25 de locuri şi am avut 52 de cereri. Cei care nu au fost admişi la clasa de step, au fost admişi în clasele de învăţământ tradiţional. Noi nu puteam să cerem suplimentare pentru că nu avem spaţiu. Avem suficiente clase care au program de după-amiază şi nu mai vrem să îngroşăm rândurile copiilor care învaţă de după-amiază", precizează Claudia Muntean, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 19 „Avram Iancu" Timişoara.

Peste 5.300 de copii au fost înregistraţi în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I. La șapte unităţi de învăţământ, a fost necesară suplimentarea numărului de clase.

reporter: M. Hojda/ S. Covlea
operator: C. Pîrlogea/ A. Hrişcu
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri