Contrabanda cu alcool, în creştere în apropierea sărbătorilor

Data publicării:
alcool

Alcoolul de contrabandă ajunge în pieţele din Timişoara, relativ simplu. Marile reţele îl importă, cel mai adesea, din Serbia, apoi îl comercializează prin intermediari. Nu este niciodată ţinut la vedere, de frica poliţiştilor.

Clienţii pieţelor cunosc această situaţie, însă rareori cumpără: ”Orice se vinde de contrabandă, nu mai e nicio mirare. Avem producţie proprie, avem grijă de ea... aşa că nu cumpărăm orice din piaţă. Eu am ţuica mea de casă şi nu consum”, - N-aţi cumpăra din piaţă? ”Niciodată”.

De obicei, vânzătorii au clienţii lor, spun poliţiştilor. La un simplu control, lucrătorii Secţiei 1 din Timişoara au descoperit, zilele trecute, doi comercianţi cu alcool de contrabandă.

”Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor două persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cei 50 de litri de alcool au fost ridicaţi”, afirmă Ionut Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

La vamă însă, cantitatea de alcool depistată de poliţiştii de frontieră este semnificativă. Peste 400 de litri au fost confiscaţi numai de la începutul acestui an în judeţul Timiş, iar practica ia o amploare neaşteptată.

”Infracţiunea de contrabandă nu mai este una simplă, ci este în general, asimilată, vorbim de contrabandă cu alcool şi cu ţigări, în special de la punctele de trecere ale frontierei. Putem spune că nu mai este simplă pentru că nu mai este doar un mod de fraudare a bugetului de stat, ci în general oamenii care fac acest lucru sunt constituiţi în grupuri organizate”, precizează Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.

Poliţiştii de frontieră au destructurat deja două mari reţele de contrabandişti, numai în ultima lună.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri