Controale la Selgros, Real, Auchan și în alte locații din Timișoara, după scandalul cărnii de pui alterate

Data actualizării: Data publicării:
selgros politia-1



Carnea, provenită de la Avicola Călăraşi, a fost distribuită la mai multe magazine din reţeaua Selgros, afirmă anchetatorii care se ocupă de dosarul evaziunii fiscale de 50 de miioane de euro, în care sunt implicaţi, printre alţii, un parlamentar şi un procuror-şef.

Avicola Călăraşi aprovizionează hypermarketurile din toată ţara şi are propria reţea de magazine în marile oraşe. Ca urmare, a fost declanșată o alertă națională și toate hypermarketurile, supermarketurile și depozitele au fost luate la scotocit, inspectorii căutând urme ale livrărilor de carne provenind de la firma din Călărași, dar și produse cu probleme, provenind din alte surse.

UPDATE. Carne de pui fără probleme, în magazinele din Timiş

După mai bine de cinci ore, controalele la marile magazine din Timişoara şi din judeţ s-au încheiat. Echipele mixte ale Poliţiei şi Direcţiei Sanitar Veterinare nu au găsit pe rafturile de la Selgros, Real şi Auchan carne de pui infestată, de la Avicola Călăraşi.

Oricum, reprezentanţii Selgros le-au comunicat inspectorilor că, în ultimele zile, au retras toată carnea de pui de la ferma din Călăraşi, pe care o aveau la vânzare. Astfel, 924 de kilograme de carne a fost trimisă la neutralizare, în urma unei directive venită de la Bucureşti.

Verificările au avut loc după ce în magazine din nouă judete din ţara, plus Capitala, s-au descoperit 36 de tone de carne alterată, conținând șoareci, inclusiv excremente de rozătoare. Cea mai mare cantitate de carne de pui a fost retrasă din Bucureşti - 7,3 tone, Braşov - 6,2 tone, Cluj-Napoca - 4 tone şi Constanţa - 3,8 tone.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri