Copaci cu haine, la Timișoara

Data publicării:
copaci haine

De cum a auzit că îi poate ajuta pe oamenii care locuiesc pe străzi, Simona Ionescu a și pregătit două jachete groase de iarnă. 

„Am înțeles că în Bulgaria a mai avut loc o acțiune de genul ăsta, mi s-a părut foarte frumos gestul, m-am bucurat că a existat o inițiativă și la noi”, povestește Simona Ionescu, donator.

N-au trecut nici zece minute, iar una din gecile Simonei Ionescu și-a găsit imediat un proprietar.

„[Cum vi se pare geaca?] Păi n-am încercat-o, acum o să încerc, e destul de bună. [E mărimea dumneavoastră?] Da. Foarte corect că sunt care au, sunt care nu au. [Aveați nevoie?] Da", recunoaște unul din oamenii fără adăpost.

Și cum s-au mobilizat zeci de tineri, în scurt timp copacii din centrul Timișoarei s-au transformat într-o garderobă în aer liber, în care crengile au ținut loc de umerașe.

„Cred că în jur de 100 de hăinuțe groase sunt că multe persoane nu au venit cu o singură haină, au adus mai multe”, susține Robert Sebeși, organizator.

„Mi se pare ceva neobișnuit, nu multă lume a făcut asta și îmi place să ajut persoanele defavorizate”, spune un timișorean.

„[De unde ai geaca asta?] De la mine din dulap, desigur. [Și ai luat geaca din dulap și o pui în pom?] Da, pentru că oricum e mare și nu o folosesc, stă degeaba în dulap, deci, m-aș bucura sincer să știu că altcineva o poartă”, mai spune un altul.

„Le-am adus ca să le prindem în copaci, să învelim copacii cu ele”, explică un alt timișorean.

Gestul timișorenilor e inspirat de o acțiune caritabilă din Bulgaria, acolo unde săptămâna trecută în mai mulți copaci au fost așezate haine pentru oamenii nevoiași.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri