Copaci treziți la viață, din cauza temperaturilor ridicate, în miezul iernii. Care e prognoza meteo pentru perioada următoare

Data publicării:
muguri colaj prima


Copacii au ieşit din starea de repaus vegetativ, iar pe crengi au dat câţiva muguri, deşi, calendaristic, oraşul ar trebui să fie acoperit de zăpadă. Întrebăm: Aţi mai văzut copaci înmuguriţi, în plină iarnă? ”Am mai văzut la sat, da. Avem neamuri la sat şi acolo am văzut”, ”Din punctul meu de vedere e bine. Acum, din punct de vedere al vegetaţiei, nu ştiu”, ”Din cauza poluării nu mai e nimic normal”.

 
Specialiştii spun că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este vorba de doar câteva specii de arbori şi arbuşti, care nu vor fi afectaţi de un posibil îngheţ. ”Ele au intrat într-un repaos. Nu este niciun fel de problemă. Dacă aceste temperaturi se vor menţine în continuare, în decurs de peste o lună de zile cu temperaturi pozitive, între 10 şi până la 15 grade, atunci apare acel fenomen prin care repornesc în vegetaţie”, ne-a transmis Andrei Drăgilă, directorul general al Horticultura S.A.

Iar temperaturile mult prea ridicate pentru această perioadă vor predomina până la jumătatea lunii.

”Pentru următoarea perioadă, temperaturile vor rămâne ridicate, peste limitele climatologice pentru această perioadă, astfel încât ele vor oscila în jurul valorilor de 10 grade. În general, între 8 şi 13 grade, iar noaptea abia dacă o să scadă până în jurul valorii de 0 grade, dar vor rămâne în principiu pozitive”, ne informează Robert Balazs, meteorolog la Centrul Meteorologic Banat-Crişana Timiş.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri