Copiii abandonaţi au fost trimiși la Sibiu. Micuții care au fost părăsiți în centrul Timișoarei au vârste între unu şi patru ani

Data publicării:
copii

După trei zile în care au stat în Spitalul pentru Copii din Timişoara şi au primit îngrijiri medicale, micuţii au fost duşi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Ei nu au probleme de sănătate, dar vor avea nevoie de consiliere psihologică, spun medicii.

„Au fost investigaţi complex şi complet pentru a vedea dacă au afecţiuni care să necesite îngrijiri în spitalele din Sibiu. Nu am depistat nimic care să necesite tratament în spital şi nu la domiciliu. Sunt cazuri tipice de copii neglijaţi. Suportul psihologic va fi necesar cu siguranţă“, afirmă dr. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu“ Timişoara.

Mama copiilor nu vrea să-i părăsească: „Nu vreau să-i las”. – Ce-o să faceţi cu ei, cum îi creşteţi? ”Mă descurc eu cu ei“.

O anchetă a Poliției, ce priveşte decăderea mamei din drepturi, este, în acest moment, în desfăşurare. „Sunt mai mulţi factori care trebuie luaţi în considerare: dacă există potenţial de reintegrare la tată şi dacă există condiţii bune de trai la tată, dacă nu, poate există la familia largită, probabil că trebuie identificate rudele până la gradul 4 şi cerut consimţământul lor, iar dacă nu, probabil că vor rămâne în sistemul de protecţia a copilului“, ne-a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiş.

Cei patru fraţi, cu vârste între unu și patru ani, au fost găsiți în noaptea de duminică spre luni abandonaţi în zona centrală a Timişoarei. Mama s-a prezentat la Direcţia de Protecţia Copilului la câteva ore după ce au găsiţi. Femeia este cercetată acum pentru abandon de familie.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri