Sari la conținut

Copiii, muncă în echipă cu părinții, pentru a realiza figurine delicioase Copiilor li s-a explicat: ”Dacă vrem să le lipim, putem face asta cu o pensulă. Se lucrează la fel de ușor ca și plastilina”

După ce au fost instruiţi, copiii au trecut la treabă. Au primit o mână de ajutor din partea mamelor, iar rodul imaginaţiei lor a prins contur pe planşetele încărcate cu marţipan colorat: ”Am un smiley, flori și urmează să fac un țânțar. Va avea un gust de superstar. E bun”, ”Am facut o floare, un fluturaș și un soare”, ”Am făcut o inimioară cu ochi, cu păr galben, iarbă și norișori. M-am gândit că asta ar fi mama, care îmi arată cât de mult mă iubește”,” Ăsta e un fluture, ăsta un om de zăpadă și un strumf”.

 

Evenimentul în care a fost promovată creativitatea celor mici a reunit mame şi copii, într-un cadru prietenos, iar distracţia a fost cu atât mai mare cu cât nimeni nu şi-a făcut griji din pricina murdăriei. ”Asta e distracția, că ai unde să vii si să poți face și mizerie. Asta nu putem face acasă”, ”Sper să și putem mânca ce am creat”, au afirmat părinții.

10


În plus, specialiștii spun că munca în echipă, cu unul dintre părinți, contribuie la o mai bună comunicare în familie şi la o dezvoltare armonioasă a copilului.  ”Încercăm să avem momente în care părintele, împreună cu copilașul, să formeze o echipă, să stimulăm aceste activități, să observe chiar ei, să vadă ce bine comunică și rezultatele vor fi excelente”, ne-a declarat Claudia Nastacă, organizator.

Cele mai frumoase figurine au fost premiate cu jucării, dulciuri și... multe aplauze. Iar petrecerea s-a încheiat în paşi de dans.

reporter: Sorina Covlea
operator: Dan Soșdean
editor web: Călin Țenche