Sari la conținut

Copil găsit după 12 ore de căutări. Băiatul de doi ani şi nouă luni a dispărut de lângă bunica lui

Rareş are 2 ani şi 9 luni şi a dispărut de lângă bunica lui, duminică la prânz, din sala de mese a restaurantului unde femeia era cazată. Au fost alertate imediat autorităţile, iar după ore întregi de căutare, copilul a fost găsit de un jandarm montan. Băieţelul se îndepărtase la mai bine de 2 km de hotel, într-o zonă împădurită. Din fericire, nu a păţit nimic, deşi a stat singur în întuneric mai bine de 4 ore.

”Era pe burtă întins, cum am aprins lanterna, a ridicat capul din iarbă”, - Era speriat? ”Nu, nu era speriat, a strigat tati, mami”, a relatat plt. maj. Petru Bulzan, de la Jandarmeria Montană.
- Cum e copilul? ”Copilul e foarte bine, nu are nicio zgârietură, nu e speriat, a dormit, e OK, n-are nicio problemă”, ne-a dat asigurări Gheorghe Cherciu, tatăl copilului.

La căutări au participat şi localnicii din Geoagiu, dar si turiştii aflaţi în staţiune. Oamenii s-au alăturat jandarmilor şi poliţiştilor, s-au împărţit în mai multe echipe şi au luat la scotocit pădurea din apropierea hotelului. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate pe o clădire alăturată i-au ajutat să vadă pe ce drum a plecat copilul din hotel. Iar primul indiciu a fost o sanda găsită în pădure.

”După ce am găsit păpucelul, da, mi-am închipuit că a urcat singur până acolo, dar în rest nu mi-aş fi închipuit niciodată că poate să urce singur”, spune Alexandru Stănilă, localnic.

”După ce l-au găsit, l-am coborât, şi i-am spus că ne-a făcut să urcăm un pic după el şi să slăbim, şi el a început să zică da, da, şi râdea”, adaugă Ionel Vasile, turist.

În sprijinul echipelor de căutare au fost aduşi şi câini special dresaţi de la centrul chinologic din Sibiu, dar şi un elicopter care a survolat pădurea după lăsarea întunericului.

”Au fost folosiţi câini de căutare şi de scotocire, antrenaţi special pentru aşa ceva, iar un elicopter din partea Inspectoratului General de Aviaţie a survolat zona, fiind dotat cu sistem de termoviziune”, precizează Laura Bradu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Rareş mai are un frate în vârstă de 12 ani. Ei locuiesc, împreună cu părinţii şi bunica lor, în comuna Muşeteşti din judeţul Gorj.

Desfășurare de forțe pentru a căuta un copil dispărut. UPDATE. Trupul micuțului a fost găsit într-un canal! 

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă