Sari la conținut

Corul alungat din centrul Timişoarei, primit la aeroport

Membrii Corului Regal din Venlona au decis să ofere o ultimă surpriză publicului înainte de a pleca din Timişoara. Cei prezenţi în aeroport i-au primit cu aplauze:

”Foarte frumos, ne-a plăcut”,
”Am ajuns aici chiar când era concertul, e frumos, ce-i frumos e frumos”,
”A fost foarte frumos, nu ştiu despre ce este vorba, dar mi-a plăcut”,
”Muzica... orice ai pe suflet, te ajută”.

Corul Regal Venlona, care a venit din Olanda ca să susțină un concert în România, a fost alungat de Poliția Locală în timp ce cânta în Piața Victoriei din Timișoara. Evenimentul în aer liber a avut loc sâmbătă și a fost dedicat celor ce nu au ajuns vineri la concertul inaugural al Festivalului de Operă şi Operetă. Interpreţii nu au primit însă acest gest ca o respingere, ci ca o neînţelegere .

”Am cântat două cântece, iar puţin mai târziu doi poliţişti ne-au spus: nu puteţi cânta... Cred că posibilitatea de a cânta aici, înainte să plecăm, este în regulă. Trebuie să facem ceva bun... a fost o greşeală şi ne pare rău pentru asta şi de asta cântăm aici. Nu este o vină, ci o neînţelegere”, precizează Wim Schepers, coordonatorul muzical al Corului Regal Venlona.

”O surpriză plăcută pentru noi, ne-am bucurat că sunt alături de noi şi îi mai aşteptăm şi altădată”, ne-a declarat Lucian Taropa, director de marketing la Aeroportul "Traian Vuia" Timişoara.

Ultimul concert susținut în România de Corul Regal Venlona a fost duminică, la Bazilica Maria Radna din Lipova. Cele 189 de persoane - membri ai corului, însoţiţi de familiile lor - s-au îmbarcat în cursa Timişoara - Dortmund.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche