Cozi, la ghișeele Direcției Generale a Finanțelor Publice Timișoara, pentru depunerea declaraţiilor de venit

Data publicării:
cozi

”221? La ghişeu, la M15!” Cei care s-au trezit în ultima clipă că trebuie să depună declaraţiile pe veniturile realizate au format cozi la ghişeele Finanţelor Publice din Timişoara: ”Dacă-i un singur ghişeu unde se depun, ce să facem?”, ”Am avut alte priorităţi... am ajuns în ultima zi”,”Am fost la secţia de votare, n-am avut timp să vin, trebuia să pregătim alegerile. Păi ieri era închis oricum. Azi-noapte am predat, am fost preşedinte de secţie”, ”Din necunoştinţă de cauză şi pentru că nu am crezut că este... dar acum îmi dau seama cât este ne important să ne plătim dările la timp”.

Deşi nu e prima oară când ghişeele sunt luate cu asalt de contribuabuli, pe ultima sută de metri, reprezentanţii instituţiei spun că nu au cum să reducă timpii de aşteptare.

”Din nefericire pentru noi, numărul de ghişee este limitat, undeva la şase, maximum şapte ghişee care pot fi deschise la nivelul municipiului Timişoara. Ne aşteptăm la 7-800 de contribuabili care o să vină la aceste ghişee, deci o medie de 100 de oameni pe ghişeu, inevitabil o să fie şi nişte cozi”, ne-a declarat Lucian Heiuş, directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara.

Cei care nu-şi depun declaraţiile în timp util, o fac pe riscul lor. Amenzile încep de la 50 de lei.

”Normal că în primele săptămâni o să aplicăm amenda minimă, iar dacă o să treacă timpul şi o să fie întârzieri de peste 30 de zile o să mergem pe amenzile maxime pentru a încerca să disciplinăm cât de cât persoanele care sunt obligate să depună această declaraţie”, precizează Lucian Heiuş.

Cei care depăşesc 30 de zile de la termenul de depunere a declaraţiilor, adică 25 mai, vor fi sancţionaţi cu o amendă de 500 de lei.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri