Sari la conținut

Crăciun regal, la Săvârşin. Membrii Familiei Regale au participat la slujba de Crăciun

Principesa Moştenitoare Margareta a venit la biserică însoţită de soţul ei, Principele Radu. În lipsa Regelui Mihai, aflat în Elveţia, locul pe care stătea în aceste ocazii Majestatea Sa a rămas gol.

”Anul acesta am avut onoare de a-l avea pe arhiepiscopul locului, dar chiar şi atunci când sărbătoarea se petrece în cele mai modeste părţi ale comunităţii, şi aţi văzut că Majestatea sa şi Principesa Moştenitoare merg în cele mai umile şi mai mici din casele locuitorilor, tot la fel de mare e bucuria”, spunea Principele Radu.

La fel ca în fiecare an, localnicii s-au arătat extrem de încântaţi că au putut să asiste la slujbă alături de Familia Regală. ”Ne bucurăm că sunt în mijlocul nostru, de fiecare dată de câţiva ani vin în localitatea noastră şi suntem mândri că fac parte din comunitatea noastră”, ”E o cinste pentru noi să vină în biserică, să trăiască alături de noi bucuria sărbătorii Crăciunului”, au afirmat localnicii.

Din 2001, de când Familia Regală a revenit la Săvârşin, este pentru prima oară când Regele Mihai lipseşte de la slujba de Crăciun, ţinută în biserica ortodoxă din localitate.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristi Kovac
Editor web: Călin Țenche