Crăciun românesc cu brad străin. Direcţia Silvică Timiş nu prea are ce scoate la vânzare 

Data publicării:
brazi prima

Aproape 400 de brazi are la dispoziţie Direcţia Silvică Timiş pentru sărbătorile de iarnă. Brazi vor mai veni şi din județele Caraş-Severin, Alba sau Harghita. Piaţa însă va fi alimentată, cel mai mult, cu marfă din străinătate. Dacă vreți să vă cumpăraţi de acum un brad, puteţi opta pentru cei în ghivece. Costa aproximativ 200 de lei.

”Relativ mult, dar trăiesc cu impresia că şi anul trecut preţurile erau similare. Dar cu siguranţă voi cumpăra”, ”Scump, o să cumpar, dar la sfârşit”, ”Am brad artificial, că bradul natural imediat se duce”, spun timișorenii abordați de echipa Digi24 Timișoara.

”În general pomii de Crăciun ajung atât de la direcţiile silvice învecinate care au suprafeţe mai importante de răşinoase, cât şi de la persoane fizice care au suprafeţe fizice. Bineînţelesc că vor fi brazi de Crăciun şi aduşi din import”, ne-a declarat Valer Bercea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Timiş.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Timiş susţin că puţinii brazi pe care îi va vinde instituția sunt cei din confiscări. Ei vor putea fi cumpăraţi de la sediu, iar preţul, pentru un brad de 2 metri, de exemplu, nu va depăşi 25 de lei. Ceilalţi se vor vinde în mai multe puncte din oraş.

Piaţa 700 din Timişoara este unul dintre locurile de unde timişorenii îşi vor putea cumpăra pomi de Crăciun. Piaţa Badea Cârţan, Piaţa Doina şi, cel mai probabil, Piaţa Iosefin vor fi alte locuri din oraş de unde timişorenii îşi vor putea cumpara pom de Crăciun.



Pentru a putea vinde pomi de Crăciun, comercianţii au nevoie de documente de provenienţă, de aviz de însoţire şi crotalii pe care le primesc de la Direcţia Silvică. Persoanele fizice care nu vor avea documentele de provenienţă riscă amenzi de la 2.000 la 5.000 de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri