Crater apărut, pe neașteptate, pe o stradă din Timișoara. Asfaltul s-a surpat sub o gunoieră

Data publicării:
groapa

De notat că mașina cântărește, încărcată, nu mai puțin de 18 tone, însă la fel de adevărat este că pe stradă s-au efectuat, nu de mult, lucrări de reabilitare. În groapă se vedea apă: se pare că aceasta, scursă probabil dintr-o țeavă a gospodărie subterane, a măcinat pământul sub stradă, iar greutatea mașinii a dus la apariția acelui adevărat crater.

masina RETIM in groapa 1
masina RETIM in groapa 1


Mașina a rămas suspendată, cu o roată ”înghițită”, până la butucul roții, în groapă, iar cei de la RETIM căutau, în urma incidentului, soluții pentru a o scoate, fără să să-i provoace avarii și fără să distrugă, și mai rău, asfaltul. Poliția a venit la fața locului pentru a dirija circulația.

UPDATE. După mai bine de o jumătate de oră şi cu ajutorul unei alte autoutilitare, maşina de gunoi a fost scoasă din crater, fără prea mari avarii. Un martor ne relatează: ”Am văzut-o că a intrat cu roata într-o groapă, s-a surpat asfaltul şi a intrat cu roata în groapă. Nu era moale, era exact aşa cum îl vedeţi, aşa l-am văzut şi eu”.

 

Şoferul autoutilitarei a chemat Poliţia, apoi a anunţat la firmă că are nevoie de ajutor. ”Am solicitat ajutorul Poliţiei, având în vedere că este o groapă, este nesemnalizată, să nu se mai producă şi alte accidente”, ne informează Iosif Nagy, şoferul autoutilitarei.

Pe strada unde s-a petrecut incidentul au avut loc, în urmă cu o lună, mai multe lucrări, făcute de societatea de termoficare. După închiderea şantierului, muncitorii au turnat un strat de asfalt, dar se pare că a fost mult prea subţire şi de aceea a cedat sub greutatea maşinii de gunoi.

 

”Lucrarea de schimbare a conductelor a făcut-o Coltermul, conductele de încălzire şi de apă caldă. Probabil că s-a spart un branşament de apă rece, a curs apă şi a spălat practic tot pietrişul şi pământul care era aici”, spune Alexandru Mihailovici, şef de zonă la Colterm.

În calitate de executant al lucrărilor, însă, societatea de termoficare ar putea fi sancţionată.

 

”Incidentul s-a produs din cauza unor lucrări de amenajare la serviciile apă-canal, de pe strada Odobescu, executate, după părerea mea, superficial. Administratorul drumului public, cât şi executantul lucrărilor, riscă o sancţiune contravenţională, a cărei valoare este cuprinsă între 20 şi 100 de puncte amendă”, afirmă comisarul şef Dumitru Domăşnean de la Serviciul Rutier Timişoara.

 

După aproximativ şase ore, lucrătorii Aquatim şi Colterm au reuşit să repare avariile şi au acoperit groapa. Porţiunea de stradă unde a avut loc incidentul va rămână închisă până când se va turna un nou strat de asfalt peste craterul acoperit acum de pietriş.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri