Creații Lacroix, la Timișoara. Ținutele create de el vor putea fi admirate pe scena Teatrului Național

Data publicării:
lacroix prima 1

Ținutele unor designer celebri nu ajung doar pe marile podiumuri de modă, ci și în cabina Teatrului Național. Un costum, o redingotă și trei rochii elegante. Toate așteaptă să fie îmbrăcate și poartă aceeași semnătură - Christian Lacroix.

”Durează foarte mult până costumele sunt îmbrăcate, cam o oră și jumătate”. Ținutele creatorului de modă au fost realizate pentru Teatrul Bouffes du Nord din Paris care joacă în această seară un spectacol la Timișoara. Sunt inspirate din moda începutului de secol XX, celebrul designer reproducând chiar și corsetele din La Belle Epoque.

”Toate costumele sunt făcute pe măsura lor, mărimea este aici, cu măsura lor”. ”Este o șansă de a lucra cu Christian Lacroix. El simbolizează moda haute couture, rafinamentul francezilor în general”, afirmă Emmanuelle Swiercz, Teatrul Bouffes du Nord Paris.



Înainte de a ajunge pe scenă, fiecare linie a costumelor a fost trasată cu grijă de Christian Lacroix. Pentru broderiile rochiilor, gulere și veston a fost nevoie de săptămâni de muncă. Acest sacou a fost realizat special de Christian Lacroix pentru unul din actorii speactacolului. Fiecare detaliu și fiecare cusătură de la mânecă este atent realizată.

Timișoara deschide Festivalul European al Spectacolului de Teatru cu acest spectacol și, desigur, extrem de important că sunt costumele lui Christian Lacroix”, spune Ada Hausvater, directorul Teatrului Național Timișoara.

Și pentru ca ținutele designerului să strulcească pe scena de la Timișoara, a fost necesară o adevărată desfășuare de forțe

”Noi am primit din partea celor din Franța detaliile tehnice acum câteva săptămâni și de atunci am stabilit legături cu ei, specifice pentru scenă”, precizează Valentina Catinski, regizor tehnic la Teatrul Național Timișoara.

Timișorenii vor putea admira creațiile lui Christian Lacroix în spectacolul "Despre efectul dăunător al tutunului", în această seară, de la ora 19. Prețul unui bilet pornește de la 20 de lei.

reporter: Vlad Ungar
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri