Credite cu acte false. Implicat, fiul unui polițist de la IPJ Timiș

Data publicării:
credite 3



Membrii grupării, majoritatea persoane în vârstă, se prezentau la unităţile bancare, susţinând că sunt pensionari MAI sau MapN. După obţinerea creditelor, banii se împărţeau - jumătate rămâneau la cel care lua creditul, iar restul la liderul grupării, care îi împărţea la rândul său cu ajutoarele sale.

După încheierea percheziţiilor care au loc în Timişoara, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Ciacova şi Deta, anchetatorii vor emite mandate de aducere pe numele suspecţilor.

UPDATE 3. Șapte persoane din acest grup au fost reținute pentru 24 de ore. Fiul polițistului și mama acestuia sunt cercetați în libertate

UPDATE 2. Cei care făceau parte din această grupare se foloseau de datele unor pensionari, foşti angajaţi ai armatei sau poliţiei

După ce făceau rost de documente, coordonatorii grupării apelau la alte trei persoane care deţineau tehnica necesară falsificării actelor pentru obţinerea creditelor. Printre acestea şi un minor în vârstă de 17 ani, fiul unui angajat al IPJ Timiş. Băiatul locuia cu mama lui, care este divorţată de tată de mai bine de 15 ani.

"La finalizarea cercetărilor, toate persoanele identificate vor fi conduse la sediul DIICOT pentru audieri, fiind suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe desoebit de grave, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", a precizat Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii reţelei îşi pot petrece următorii 10 ani după gratii.

UPDATE 1. IPJ Timiș: Cea care s-ar fi ocupat de racolarea membrilor grupării infracţionale - o femeie de 41 de ani

"Vor fi puse în executare 37 de mandate de aducere. (..) membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2013, ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate, creând un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.

Un rol în coordonarea activităţilor infracţionale ale grupării îl avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice să obţină cu uşurinţă un câştig ilicit", a transmis joi IPJ Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri