Creşte redevenţa pentru apa termală, se scumpesc... biletele la ștrand?

Data publicării:
apa geotermala prima

Acest ştrand din judeţul Arad este deschis pe toată durata anului şi este considerat un loc popular mai ales pentru preţul mic al biletelor. Proprietarii spun că vor suporta majorarea din buzunarul propriu pentru că, dacă scumpesc intrarea sau alte servicii, riscă să rămână fără clienţi.

 

”Există un moment în viaţa noastră când toţi suntem egali, şi bogaţii, şi săracii: în faţa bolii! Acolo nu ne mai diferenţiem cu nimic. Şi aşa că tichetul, intrarea la noi, tot atât trebuie să rămână: 5 lei, cum am avut şi până acum”, ne spune Daniel Negrea, administratorul ştrandului.

 

V-ar deranja, întrebăm, dacă ar trebui să plătiţi mai mult pentru acelaşi serviciu? ”Poate că avem pensie micuţă, 350 lei”, - Orice modificare de preţ vă afectează? ”Da, da”, ”Da, am fi afectaţi pentru că, din cauza preţurilor, oamenii nu vin, nu pot să profite de calităţile apei termale, care sunt foarte bune pentru terapie, pentru stres şi pentru toate bolile pe care le avem”.



Creşterea redevenţei la apa termală era o necesitate, spun autorităţile. România era rămasă în urmă la acest capitol între ţările Uniunii Europene. ”România avea redevenţele cele mai mici. Nu trebuie să crească costurile! Trebuie să se îmbunătăţească pe de o parte etica în afaceri, în aceste staţiuni balneare şi trebuie făcute nişte investiţii”, ne-a declarat Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism.

De exemplu, un ştrand cu încasări de 50.000 de euro pe an plătea până acum 2.000 de euro statului pentru că exploatează apa termală. Din acest an, patronul va achita cu 500 de euro mai mult.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri