Cros nocturn de Ziua Timişoarei. 300 de timişoreni au alergat pe un traseu de 3,5 kilometri

Data publicării:
cros

Viteza şi rezistenţa au dominat cursa nocturnă. Primii concurenţi au trecut linia de sosire după mai puţin de 10 minute. Cel mai rapid participant a fost Andrei Bărbuţ, fratele fotbalistului Cristian Bărbuţ. ”Eu am avut 9.55 pe ceas. Este spiritul de competiție pe care îl am în sânge și îmi place mereu să mă întrec cu alții și să îmi demonstrez calitățile”, ne-a spus Andrei Bărbuț.

La feminin, câștigătoare a fost Andreea Hojda, o tânără de 14 ani, vicecampioană naţională la atletism. ”Nu a fost greu, la final a fost puțin obositor, dar, în rest, a fost ok. Mi s-a părut destul de ușor, că am fost și anul trecut”, a afirmat ea.

Și cum mișcarea e oricând binevenită, la crosul nocturn au luat startul concurenţi de vârste şi meserii dintre cele mai diverse: ”Cam 3 kilometri și jumătate e puțin, că sunt obișnuit cu curse mai lungi, de semimaraton chiar”, ”Interesant. Ruperea asta de la birou, de la munca cotidiană, de la statul în loc, e necesară. Și mintea ți se oprește la un moment dat în buclă dacă nu faci ceva să ieși din casă. Ideile îți vin dacă alergi”.

De pe margine, suținătorii şi-au încurajat favoriţii, indiferent când aceştia au reuşit să treacă linia de sosire: ”Mi-a plăcut foarte mult să mă întâlnesc cu foarte buni prieteni, care au participat aici și care ar fi meritat să câștige și de aceea m-am bucurat să vin”.

”Este un proiect viabil care adună lume, este de fapt o probă atletică bună, pentru că un cros nocturn în primul rând se desfășoară la o temperatură normală în această lună de Ziua Timișoarei”, ne-a declarat Mihai Costa, organizator.

Crosul nocturn a ajuns la cea de-a treia ediţie, iar numărul concurenţilor a crescut de la an la an.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri