Sari la conținut

Cros nocturn, în orașul de pe Bega. Traseul de patru kilometri i-a pus la încercare pe mulți dintre participanți

Domnul Mircea Botea este unul din cei peste 300 de oameni care au alergat la ceas de noapte. A făcut atletism în tinerețe, iar secretul pentru rezistența și forma fizică de care se bucură și acum sunt, spune el, scările pe care le urcă în fiecare zi.

”Oricum, am bătut mulți tineri”, susține Mircea Botea. - Și care e secretul? ”Secretul - consecvența și să faci mereu mișcare, unde ai ocazia”.

Cei patru kilometri de cursă i-au pus la pământ, la propriu, pe mulți dintre participanți. Cel mai rapid dintre ei a ajuns la finiș în mai puțin de 12 minute.

- Spune-mi cum a fost? ”Cum a fost? Greu, foarte greu”, - Ai ajuns printre primii? ”La nelegitimați. E prima oară când alerg la un cros așa mare și e greu foarte greu”,
”Provocarea, m-a provocat un prieten de-al meu și am zis să particip cu el”,
”Ultima parte m-a omorât, m-am antrenat mult pentru concursul ăsta”, ne-au transmi participanții.

A meritat, însă, pentru că alergatul sub lumina lunii e deja tradiție la Timișoara. Acolo s-a desfășurat și primul cros nocturn din România.

”Dacă suntem europeni, haideți să fim până la capăt, înseamnă că trebuie să avem de toate.Am reușit să fim primii pe România cu un cros nocturn”, ne informează Constantin Dumitra, organizator.

Crosul noctun de la Timișoara a ajuns la cea de a patra ediție.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche