Sari la conținut

Cu gândul la victimele de la Colectiv

În timp ce, în Bucureşti, 12.000 de oameni au ieşit pe stradă în semn de solidaritate cu cei care suferă după pierderea celor dragi, sau au aprins candele în faţa fostei fabrici Pionierul, la Timişoara peste 100 de oameni au aprins, sâmbătă, lumânări în centrul oraşului ca omagiu pentru victimele incendiului.

„Puteam să fim unii dintre ei și măcar atât să facem. Încercăm să tragem un semnal de alarmă și să le spunem autorităților să facă numeroase controale, pentru că nu se mai poate așa”, spune un timișorean prezent în Piața Victoriei.

„M-a marcat deoarece erau tineri, de seama mea, și aveau toată viața înainte”, povestește un altul.

Printre cei prezenți s-au numărat persoane, dar și membrii unor trupe locale ai căror prieteni au murit sau luptă pentru viață în spitalele din București.

„E un omagiu la doi prieteni morți și încă doi în spital, care încă se luptă. Patru prieteni care au vrut să se distreze cu o zi înainte de Halloween și acum doi dintre ei se zbat să mai trăiască”, spune Ștefan Comaromi.

„Am un prieten care e în spital, operat. Mulți cunoscuți, care din păcate nu mai sunt, i-am întâlnit la festivaluri, am lucrat împreună...”, a adăugat Teodor Pop, membru în trupa JazzyBIT.
 
În zona împânzită de flori și lumânări trebuia să aibă loc prima ediție a unui festival rock. Evenimentul a fost anulat.
 
Reporter: Angela Novăcescu
 
Operator: Andrei Marina