Cu naveta în instanţă. Școala din Liebling urmează să fie executată silit

Data publicării:
naveta prima

Decizia instanţei este definitivă și irevocabilă. Acum, şcoala din Liebling urmează să fie executată silit. ”În afară de munca elevilor pe care o vedeti pe pereti, nu știu ce s-ar putea lua de aici. Nu vrem să se ajungă la asta. Vreau ca primarul să găsească o soluție pentru plata pentru navetă”, afirmă Raia Ruja, profesor de matematică. ”Promisiuni au fost din partea domnului primar, dar nu s-a întâmplat nimic”, afirmă Ciprian Drugărin, profesor de geografie. Iar Ioan Munteanu, primarul comunei Liebling, răspunde: ”Nu sunt obligat să le plătesc aceste abonamente, pentru că în legislație scrie clar, dacă am posibilitate. Am și eu de plătit lucrări, dacă eu tot plătesc la profesori, asta e problema lor”.

Totuși, edilul dă asigurări că, anul acesta, dascălii își vor primi restanțele. În total 26.000 de lei, adică 3.400 de lei pentru fiecare profesor. ”O să îi cuprind în bugetul local, să plătească profesorilor abonamentele”, susține Ioan Munteanu.

Virgil Popescu, președintele Sindicatului „Spiru Haret", explică: ”Executarea silită înseamnă blocarea conturilor unității școlare și plata navetei. Nu mai cred nimic până nu aflu de la colegii mei că au primit banii”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș recunosc că sunt depăşiţi de problemă. Cornel Petroman, inspector școlar general ISJ Timiș, afirmă: ”Este o problemă și asta se datorează neclarității legislației noastre. Legea zice că primăria poate și de aceea se pot face intepretari. Mă depășește această situație”.

Părinții elevilor sunt alături de profesorii care fac naveta în fiecare zi pentru copiii lor. La școala din Liebling învață peste 600 de tineri: ”Noi ce să facem, nu putem să le plătim noi abonamnetul. Să le dea salariul, că își fac datoria”, ”E dreptul lor, pentru că ne învață copiii noștri”, ”Școala nu ar fi putut să fie executată silit pentru că am construit-o noi. Altceva pot să ia, scaunele eventual, dar școala nu”.

Probleme cu decontarea navetei dascălilor sunt şi în Sânnicolau Mare, Șandra sau Şag, însă profesorii de la Liebling sunt primii din judeţ care şi-au căutat dreptatea în instanţă şi au câştigat.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri